divendres, 25 d’octubre del 2013

Article d'opinió "Llueve mucho en Madrid"

25 d’Octubre del 2013

En aquest article hi ha una gran decepció amb la valoració de la sentencia de la doctrina Parot i amb l’actitud del President actual del govern. Aquesta doctrina ha estat acceptada per al tribunal d’Estrasburg.

Denuncia el canvi de papers que ha agafat el senyor Rajoy, quan abans hi era Zapatero al govern, que anava a les manifestacions convocades per la AVT o el Foro de Ermua, per a lluitar contra el terrorisme. Alcaraz, president de la plataforma Voces contra el Terrorismo, es sent traït per l’actual president.

En aquest article torna a utilitzar el recurs de fer preguntes al lector per tal de fer-lo particep de la noticia. També utilitza frases fetes com “Imposible encaje de bolillos” que ajuden al lector a situar-se en el text i veure que té raó en els aspectes tractats anteriorment. Una altre aspecte de bona comunicadora que aporta en aquest article és la forma directe d’expressar-se com ara “Analicemos por qué hay quien no se moja aunque esté lloviendo a cántaros”, que expressa un cop diu Rajoy  <<Está lloviendo mucho en Madrid>>, que és la frase que utilitza de títol en el seu article.

Aquí podeu trobar l'article: Llueve mucho en Madrid

divendres, 18 d’octubre del 2013

Article d'opinió "Luto por la ciencia"

18 d'Octubre del 2013 "Luto por la ciencia"

En aquest article Júlia critica l’actitud del govern envers els investigadors i científics del nostre país. El govern a abandonat, traient ajuts i diners, als investigadors i científics, que serien una de les bases per a la estabilització econòmica del país.

Compara la inversió de I+D que fa el nostre país respecte a la resta de la UE, i és inferior a la meitat del 2,3% de la UE.

Finalment Júlia parla sobre el que fan actualment els investigadors/científics alhora d’aconseguir els diners per a poder trobar solucions a diferents problemes de la societat, com ara: participar en programes de televisió, anar-se’n a altres països per tal de desenvolupar la seva idea.


En aquest article Julia utilitza la paraula com un atac capa la política espanyola actual. Fa que el lector pugui veure el descontent que té actualment i el fa partícip d’aquest debat qüestionant-li preguntes. També es veu un ampli coneixement i domini de les dades representades en el text, cosa que fa que el text sigui més creïble cap als ulls del lector. Utilitza una frase de Jorge Wangensberg, com a desencadenant de tot el desenvolupament de la critica <<Los paises saben que son ricos porque hacen ciencia, mientras que los países pobres creen que los países ricos hacen ciencia porque son ricos>> 

Aquí podeu trobar l'article: Luto por la ciencia

divendres, 11 d’octubre del 2013

Article d'opinió "Femen y lo sagrado"

11 d'Octubre del 2013 "Femen y lo sagrado"

En aquest article ens parla del que va succeir el passat dimecres 9 d’octubre on 3 dones activistes van interrompre el discurs de Ruiz Gallardón, despullant-se i mostrant el lema “El aborto es sagrado” sobre el seu cos.

Júlia fa una correcció al senyor Ruiz-Gallardón on li diu que l’adjectiu sagrat no s’utilitza només en els termes dels deus i divinitats sinó també en allò que és innegociable, que és irrenunciable. Aquesta correcció se la fa després de que aquest s’escandalitzés  per utilitzar aquell adjectiu en aquell context.
Després d’això va parlar el senyor Cristóbal, el qual va parlar sobre la suposada pujada de sous moderada que hi havia al nostre país.

En aquest article es veu una gran ironia de Júlia que fa que el lector d’aquest article pugui veure el menyspreu que té la periodista amb els comentaris del polítics. És una forma de ridiculitzar els altres personatge i fer que el lector s’ho prengui com a humor. Això es pot veure amb frases com “La chulería pide a gritos un toples y pintarse en el pecho No somo idiotas. ¿O sí?”

També remarca una paraula en cursiva per definir l’acció dels polítics del PP “repugnantes”  per tal de fer-la més visible i cridanera cap al lector.

Aquí podeu trobar l'article: Femen y lo sagrado

divendres, 4 d’octubre del 2013

Article d'opinió "¿Pensar o embestir?"

4 d'Octubre del 2013 "¿Pensar o embestir?"

En l’article “Pensar o embestir”, Júlia, ens explica que a Quebec, una província de Canada, hi va haver un referèndum sobiranista en el qual els independentistes van perdre per un 1%. Des d’aquest ensurt es va aprovar una llei de claredat i transparència anomenada “Clarity Act”.

3 anys després del referèndum, l’alt tribunal, va sentenciar que Quebec no tindria dret a separar-se unilateralment, però va decidir que el Govern de Canada hauria de seure a negociar. També va sentenciar que la Constitució de Canada seguiria estan vigent i seria respectada per tots mentre la situació no canvies.
La Clarity Act atorga un paper al Parlament canadenc per donar el per bona la pregunta abans de convocar les urnes. També s’acorda la majoria reforçada que ha d’haver per a la escissió inapel·lable. Per últim si hi ha una separació d’un dels territoris, si s’haurà de canviar la Constitució.

La conclusió definitiva que dóna Júlia és que aquest procediment esta inventat i provat amb èxit. Mentre que aquí som més de la ruleta russa.

En aquest article es pot veure que parla d’una forma seriosa, formal i clara. Fa referencia a dades temporals i polítiques de la qüestió que es tracta, per tant està informada, també aporta les estadístiques dels sondejos del referèndum. Aquesta aportació de dades fa que el lector pugui sentir-se informat i per tant pugui creure’s a l’escriptora. Crea un vincle amb el lector fent-li unes preguntes de reflexió sobre el que hagués passat si haguessin guanyat els independentistes.

Fa frases que ajuden a situar-te en el desenvolupament del text com ara amb la solució del problema que van fer els canadencs remarcant-lo amb “Las cosas, muy claras”. Per aportar la seva opinió personal utilitza una frase per tal de recapitular tot allò que ha dit abans “Lo dicho”.

Aquí podeu trobar l'article: "¿Pensar o embestir?"

dijous, 3 d’octubre del 2013

La nostra bona comunicadora, Júlia Otero

Amb aquest blog volem fer un seguiment de la nostra bona comunicadora per al treball del Mòdul 1, L’escola d’educació infantil. Com a bona comunicadora hem escollit a Júlia Otero, comunicadora catalana, d’ascendència galega i nascuda a Galicia.

Actualment fa un programa de radio que es diu “Julia en la onda” de Onda Cero, on es fa una tertúlia sobre temes d’actualitat, i debaten els convidats, que són diferents especialistes en els temes a debati. També fa articles d’opinió al Periódico.



Seguirem a Júlia Otero a través de:
  • Twitter 
  • Facebook
  • Articles d’opinió del Periódico
  • Ràdio 
  • Entrevistes