dimarts, 17 de desembre del 2013

Article d'opinió "El bicho grande"

En aquest article la Júlia ens parla sobre els que ella anomena “bicho grande i bicho pequeño”

Resumin l’article , parlem de “bicho grande” a la gent important amb uns càrrecs elevats, es a dir directius d’empreses, polítics...i “bicho pequeño” a la resta de gent amb un nivell de vida normal, la resta de ciutadans.
 El que passa es que, hi ha gent de grans càrrecs (“bichos grandes”) que es dedica a robar o coses pitjors i juntament amb diverses persones que es van cobrint entre ells resulten acabar imponents, es a dir sense càstig a qui ha infringit les normes i les lleis amb evidencia.  

Però desprès trobem a gent que infringeix una il·legalitat, com una valenciana que va utilitzar una targeta de crèdit trobat per comprar menjar i li van posar 2 anys o als que van bufetejar a la presidenta de Navarra els demanen 9 anys de presó...etc.

Ens donem compte que el món està ple d’il·legalitats i d’injustícies, i que es dona molta importància a coses que no n’haurien de tenir tant i poca a coses realment preocupants. El què passà que, qui té el poder mana. I els de “sota” no hi podem fer res.

La Júlia tracta d’expressar el seu dol i la “vergonya” al redactar aquest article perquè ens donem compte dels “peixos grossos” del què això representa, que fan, com ho fan i quines ens són les conseqüències al respecte, i desprès com es valoren altres assumptes.
Prou d’impunitat per el “peix gros” i un respecte als ciutadans.


En definitiva, la llei no és igual pe a tots!

Podeu trobar l'informació: El bicho grande

Article d'opinió " El Papa cristiano"

En aquest article la Júlia ens parla sobre el Papa Argentí, Francisco.
 Ens explica que va començar el seus càrrecs a l’església Catòlica a Roma “trepitjant fort” es a dir deixant clar qui era i el que pretenia fer. Això va resultar ofensiu per part d’alguns que estaven en contra, però s’ha anat guanyant el respecte de la gent ja que ell exerceix la funció que li pertoca, no com antics Papes.

Ha fet actes de bona voluntat en aquells que més ho han necessitat, en general diu i fa coses, reconegudes a la bíblia. En comptes de preocupar-se de passejar-se per els carrers amb una bona vestimenta o amb el “Papamóvil”...

Crítica sense pietat aquells que roben a l’estat i al pobres però a la vegada intenten aparentar que són cristians. També deixa clar els qui han de ser perdonats, qui no i qui ha de pagar per el que ha fet o senzillament la vida els hauria de tornar amb la mateixa moneda.

En aquest article que ha publicat Julia Otero, ens explica sense “pels a la llengua” el què aquest Papa significa per a tots nosaltres, i la rebel·lió que ha causat en el seu nou càrrec, per fi tenim un Papa que fa les coses que ha de fer i diu el que pensa, perquè de lliures ho som tots.

El que la Júlia mira de fer-nos entendre es que des del seu punt de vista hauríem de valorar més aquets  actes de voluntat que fa el bisbe per l’església però sobre tot per les persones, i que va totalment en contra d'aquella gent avariciosa que sempre volen més i es despreocupen d’aquells que realment ho necessiten. 

En definitiva, amb aquets actes tant sincers i honestos, fa que molts dels que no els ha importat mai la religió, hi trobin un sentit.

Aquí podeu trobar l'article: El papa cristiano

dilluns, 16 de desembre del 2013

La historia de las televisiones públicas es la historia de los partidos que gobiernan.

El passat 12 de decembre, la nostra bona comunicadora Júlia Otero, va ser entrevistada pel periodista David Saiz, treballador del diari digital ecoteuve.es

En aquesta entrevista, Júlia Otero respón a preguntes com: Per què va dedicar el seu premi als periodistes veterans? A vosté li han posat moltes etiquetes? Quin és el col.laborador que més mal de caps li fa passar? Qué veu Julia Otero a la televisió?. A més a més de totes aquestes preguntes, també parla sobre el tema de la independència a Catalunya.

En aquesta entrevista, podriem destacar com a qualitat principal de la nostra comunicadora que és una persona sincera i clara. No amaga la seva opinió ni el seu punt de vista sobre els temes d'actualitat.

''He dicho muchas veces que no soy independentista''

''En España, salvo una época del gobierno de Zapatero, la historia de las televisiones públicas es la historia de los partidos que gobiernan'''

''El periodismo de trincheras además es terrible y no ha ayudado. Te ponen etiquetas y eso no es bueno''

Entrevista

Julia Otero, una comunicadora propera

Considerem important que un comunicador sigui una persona propera amb totes les persones que el segueixen, ja sigui a través de Twitter, ràdio, diaris o televisió. En aquest cas, analitzant el Twitter de Julia Otero, veiem que és una persona propera i natural, que no té cap problema de pujar fotografies personals i d'aquesta manera compartir amb els seus seguidors el que fa. Aquí hi han alguns exemples:





Julia Otero comparteix la seva opinió.

Creiem que una bona comunicadora ha d'estar informada de tot el que passa a l'actualitat. A més a més, considerem important que la comunicadora, en aquests cas Julia Otero, sigui propera i s'atreveixi a compartir amb a resta la seva opinió personal sobre els temes que més parlen els ciutadans.

Analitzant el Twitter de la Júlia Otero, hem trobat que no té problemes en mostrar i exposar la seva opinió sobre temes polítics:


Julia Otero compromesa amb la informació.

El twitter és una bona eina per un comunicador ja que pot estar en contacte directe amb tots els seus seguidos i expressar tot allò que cregui oportú. Julia Otero, com a bona comunicadora, també en té un:




Analitzant el Twitter de la nostra comunicadora Julia Otero, veiem que no només l'utilitza per promocionar els seus programes i per parlar d'ella. També utilitza aquesta eina per comunicar noticies d'actualitat que ella cregui importants. 






Amb exemples de ''Tuits'' com aquests, ens adonem que la Julia Otero és una comunicadora compromesa amb la impormació i les noticies d'actualitat que ens afecten a tots.

''Ciudadanos'' parla sobre l'educació

En el segón programa de ''Ciudadanos'' parlen sobre l'educació. Tal i com marca el programa, hi han un seguit d'experts que parlaràn sobre aquest tema i donaràn respostes i solucions als ciutadans. D'altra banda, també estaràn presents al programa ciutadans que volen ser escoltats per la resta i trobar solucions als seus problemes.

Durant aquest programa, els ciutadans han plantejat un seguit de situacions, un exemple és Maria, una noia de 18 anys que no vol continuar estudiant perque no es sent motivada per fer res. D'altra banda, també ha explicat la seva situació una dona, mare de 2 fills, que sentia que l'escola no es feia responsable dels seus fills i creia que l'escola havia donat per perduda a la seva filla. Per últim, explica la seva versió una noia que es queixa de les poques ajudes que reb per part de l'estat per poder continuar amb la seva formació.

Per intentar solucionar aquests problemes, el programa presenta a Elsa Punset juntament amb altres especialistes en educació i psicologia per ajudar a tots aquests ciutadans. Al llarg de l'emisió del programa resolen dubtes i problemes com: Com aprofitar el temps amb els fills, com motivar als estudiants perque trobin aquella feina o carrera que els agradi, quin deu ser el paper del mestre o fan un recorregut sobre els països amb la millor educació.

Julia Otero, com a bona comunicadora, es mostra:

-Comprensiva amb totes les persones que busquen solució als seus problemes i en tot moment intenta ajudar-los de la millor manera possible.

-Mostra una actitud motivadora a tots els joves i persones que es troben en una situació problemàtica.

-Té una actitud molt natural i sap quan és un moment per riure i posar un tó més humoristic i a l'hora sap posar-se seriosa quan toca.

-Parla d'una forma sencilla, clara i entenedora per tothom.

-Sap captar l'atenció de la resta cada cop que parla i es mostra autoritària.

-És expressiva ja que no només parla de forma oral sinó que també transmet amb tot el cos fent gestos i moviments per captar millor l'atenció i donar veracitat quan parla.

-Parla de forma directa i sense ironies ni dobles sentits.

Programa

Ciudadanos parla sobre l'atur.

El primer programa de Ciudadanos tractava el tema de l'atur. L'objectiu del programa passat era respondre un seguit de preguntes sobre la situació actual d'atur a la que s'enfronta la inmensa majoria de població. Les preguntes del programa van ser: Com t'enfrontes a l'atur? On hi ha treball? Com busques treball? Com t'enfrontes a futur?. El pograma va consistir en establir un debat entre ciutadans i profesionals de forma que l'audiencia es veies reflectida en els casos particulars dels ciutadans que van aparèixer al programa i es sentís escoltada.

Després d'haver observat la postura de Julia Otero durant l'emissió de Ciudadanos, crec que en aquest programa ha estat una bona comunicadora per:

-Parla d'una forma molt natural tant al públic del plató com a l'audiència que hi ha darrera del televisor, ja que molts cops intenta establir comunicació amb les persones que hi ha al plató i també intenta captar l'atenció de la gent que els mira desde casa: ''Escuchen'' ''Atención''.

-Mostra empatía amb els ciutadans que expliquen els seus problemes sobre el tema de l'atur

-Somriu tant a la càmara com a les persones que estàn parlant, això fa que sembli més propera.

-Utilitza un llenguatge estàndard i molt entenedor, allunyat-se del llenguatge amb molts cultismes.

-Tot i ser propera amb la resta de col.laboradors i amb el públic, mostra autoritat i d'aquesta manera tothom respecta el seu torn de paraula que ella marca sense parlar tots a l'hora.

-Parla amb fluència i demostra seguretat en sí mateixa.




Más vídeos en Antena3

dimecres, 4 de desembre del 2013

Júlia Otero "La solidaridad también es una medicina"

A la revista Pronto hem trobat aquesta entrevista que li fa la revista a Júlia Otero, en la qual es parla sobre unes bosses que solidaries que ha fet la periodista en benefici dels infants hospitalitzats. 

En aquest article veiem una Júlia que s'obre al públic i parla de com viu ella l'experiència i com ho transmet als seus fills. Amb aquesta entrevista veiem una Júlia empàtica la qual vol transmetre als lectors allò que ella a viscut a través de la Fundació Atresmedia.


dilluns, 25 de novembre del 2013

Júlia Otero, Premi Ondas 2013

El passat 21 de novembre de 2013 es van celebrar els premis Onda on molts comunicadors van ser galardonats amb diversos premis. La nostra comunicadora Julia Otero, que tarda tarda presenta Julia en la onda a la radio Onda Cero, va rebre el premi Ondas per la seva trajectoria a la radio.


dilluns, 11 de novembre del 2013

Con un par: "No se lo creen ni ellos lo de que el PSOE ha vuelto".

En aquest programa es dedica tot el temps a analitzar i opinar la conferencia del PSOE.
Per començar Julia fa una petita broma a Máximo Pradera, sobre el tema de la pianista i seguidament li fa una pregunta a Máximo per introduir el tema del PSOE, també dona la seva opinió sobre això i argumenta el perquè.
Julia es mostra bromista al principi però a mida de que el programa va avançant, la serietat que aquest comporta la va adquirint i va remarcant els seus contres sobre el tema, la seva opinió.

Aquí us penjo l'àudio:

Más audios en Onda Cero

Mesa de redacción: Piden 7 años de cárcel a una pianista por molestar a una vecina.

En aquest programa Julia Otero avui es troba acompanyada de Marina Martínez Vicens, Goyo Benítez, Hector Fernandez i Núria Torreblanca.
És parla sobre un llibre "Casate y se sumisa", escrit per una periodista Italiana i editat en castellà per l'arquebisbat de Granada, que predica el sotmetiment de les dones als seus marits. També és parla d'una pianista que acaba a la presó per molestar a la seva veïna tocant-lo.
Julia Otero en aquest programa es basa en donar la seva opinió i comparar el contingut del llibre amb cultures com l'Islam, a més de fer petites preguntes per a que la resta de components del programa també opinin i intervengui.
Al final del programa, Julia parla breument sobre el tema de la pianista i comparteix un comentari que han deixat al seu Twitter, però ràpidament canvia de tema i dona pas a Hector per parlar sobre futbol.

Aquí us penjo l'àudio:



Más audios en Onda Cero

dimecres, 6 de novembre del 2013

El Gabinete: Cierre de canal 9.

En el programa "el Gabinete" d'avui, Julia Otero és troba acompanyada de Pilar Rahola, Juan Carlos Girauta i Elisa Beni, el qual parlen de el tancament de la televisió autonòmica de València, canal 9, que ha suposat una gran polèmica.

Julia Otero com sempre el primer que fa, a part de donar la benvinguda als que es trobem al programa amb ella, fa una presentació del tema el qual es va a debatre, per situar als oients i integrants del programa. També durant aquesta presentació va anant fent les corresponents citacions.
Julia segueix el programa donant pas a Juan Carlos Girauta per a que expliqui més detalladament els fets d'això i va introduint preguntes per aclarir més els fets.
S'introdueix molt bé a la conversació per comentar aspectes que els oients li pregunten sobre el tema i així donar-los resposta entre tots i per finalitzar el programa talla a tots d'una manera molt directa i s'acomiada dels oients.

Aquí us penjo l'àudio:

Más audios en Onda Cero

Ricardo Darín: "Es la historia de un pobre tipo que tiene que dejar todo para ocuparse de la desaparición de sus hijos a la que no encuentra ningún tipo de explicación".

Avui Julia Otero a decidit entrevistar a Ricardo Darín, a causa de la seva nova pel·lícula "Séptimo", que és va estrenar ahir.

Julia per començar fa una introducció explicant la raó de per que es troba Ricardo a l'emissora i seguidament li comença a fer preguntes sobre la pel·lícula. Entre mig de l'entrevista Julia diu un comentari que Ricardo va dir anys enrrere, i a partir d'això s'introdueix en aquell tema, però enfocant cap a l'actualitat.
Quan es desvien del tema, Julia sap retornar-hi sense cap problema. És mostra riallera i va introduint petites bromes i comentaris per a que l'entrevista sigui més amena.

Aquí us penjo l'àudio

Más audios en Onda Cero
:

Mesa de redación: El nuevo alcalde de Nueva York rompe esquemas.

La mesa de redacción es un programa de Julia Otero on intervenen més locutors, en aquest trobem a Núria Torreblanca, Goyo Benitez i Aneyma León.
En aquest programa es parla de moltes coses, així com del nou alcalde de Nuava York, Sobre el tema de la beca Erasmus, ... També es recomanen pel·lícules i es fa un concurs/prova per a poder guanyar una d'aquestes pel·lícules en DVD.

Julia en aquest programa es mostra amb molt bon humor i va introduint petites bromes, a més, posa en comú comentaris que altres persones han deixat en el seu Twitter, i tot això ho diu amb canvis molt marcats en el to de la veu.


Aquí us penjo l'àudio:

Más audios en Onda Cero

Territorio económico: Twitter sale a bolsa.

Avui Julia Otero en aquest programa esta acompanyada del doctor Sala i Martin, en el qual s'analitza la sortida de Twitter a la bossa.

Julia Otero és basa en preguntar sobre el tema a Sala i Martin i m'entres aquest li respon Julia va fent petites afirmacions per a fer-li saber que l'escolta. També fa una citació de Sala i Martin per a que els oients el segueixin en el Twitter i en el Bloc, a més de donar la seva opinió i informar sobre el tema.

Aquí us penjo l'àudio:

Más audios en Onda Cero
:

Con un par: "Ya no es útil para el político de turno por su reducida audiencia"

Avui en aquest programa Julia Otero juntament amb Máximo Pradera i Antonio Naranjo analitzen les dades d'intenció de vot publicats per el CIS, també es parla del tancament del canal 9.

Julia Otero en aquest programa nomes intervé tres cops, al principi per introduir el tema, entremig per donar la seva opinió sobre el que opina Naranjo i Pradera , i al final per acomiadar-se del programa i recomanar que escoltin el pròxim (Gabinete).

Aquí us penjo l'àudio:


Más audios en Onda Cero

Article d'opinió "San Pedro no canta"

Aquest article ens parlà en primer lloc de la famosa frase en català “Pagant sant Pere canta”, perquè aquesta frase? Doncs perquè és una frase que s’adapta i que tasten molts politics,empresaris, jutges i altres. Gent de i amb classe, que s’han fet d’or a costa dels altres. I per si no fos poc, els hem pagat, els ciutadans, obres públiques dels quals ens ha sortit caríssim.

Ens hem donat compte que els pressupostos d’Espanya públics ens han acabat costant el doble, quan les coses anaven mitjanament bé i el triple quan se’ls hi anava de les mans. I d’aquí la crisis, però ells no fan res per ajudar als assalariats amb els seus impostos.
Amb tot això, el que la Julia tracta de dir, és que ens exprimeixen més que mai i ens retornen cada dia menys. Es a dir paguem però “Sant Pere no canta”

Pressió fiscal i patriotisme:


El president de Madrid ha “entès” i ha fet una rebaixa substancial del IRPF en el tram autonòmic. La diferencia entre Madrid i Catalunya és de “cinc punts” de diferencia. Però el que la Julia diu, és que no és acceptable que moltes empreses de Catalunya que tenen la seva seu fiscal a Madrid es recolzin i s’aprofitin de l’avantatge del IRPF i que deixin d’interessar-los el seu lloc de procedència per diners. Com diu la Julia “¿eso significa que cuando la presión fiscal entra por la puerta el patriotismo salta por la ventana? “ I la reflexió que fa es que a qui creiem que votaran aquets catalans que marxen amb els contes corrents i la seu social de les seves empreses? Indirectament diu a la CUP? I qui votaran el pròxim cop?

Aquí podeu trobar l'article: San Pedro no canta

dimarts, 5 de novembre del 2013

''Ciudadanos''

Julia Otero presenta un nou programa a Antena3 anomenat ''Ciudadanos'' en el que ella és la presentadora. L'objectiu d'aquest programa és donar protagonisme a les preocupacions i als interessos dels ciutadans.
El programa té tres parts fonamentals: la primera on els ciutadans expliquen les seves inquietuds, la segona on un expert desenvolupa el tema tractat aportant més informació sobre el problema, i una tercera part on experts i assesors intenten buscar una solució.

El grup d'experts i assesors que hi ha al programa són: Elsa Punset, experta en intel.ligència emocional; Patricia Ramírez, psicologa d'esportistes d'èlit; Carmen Pellicer, pedagoga i Emilio Calatayud, jutge de menors. A més a més d'aquest grup d'experts, el programa també inclou a una sèrie de ciutadans per explicar les seves vivències personals. Alguns d'aquests ciutadans són: Rafael, un professor amb més de 11 anys d'experiència que explica les mancançes que tenen els seus alumnes; Sofía, una mare de tres preadolescents que es veu incapaç de de compartir amb ells el temps necessari per ajudar-lis i la Carmen, una estudiant universitària que es veu obligada a treballar els 7 dies de la setmana per poder pagar els seus estudis.

Penjo aquí l'enllaç de l'anunci de ''Ciudadanos''  i més endevant analitzarem els programes.


Júlia Otero al facebook

Com podem veure en aquestes publicacions al facebook, la Júlia Otero no només parla sobre els seus programas, sinó que també es preocupa per la societat i els problemes que hi ha al món, com ara la política, l'hospitalització infantil, l'educació, etc...













El Gabinete: La huelga de basura.

El "Gabinete" és un programa de radio Onda Cero de Julia Otero on es parla de problemes actuals que afecten a la ciutadania.

En aquest programa el tema que es tracta és la vaga d'escombraries indefinida produïda a Madrid, a causa de la proposta EDE, que vol reduir la patilla i treure un 40% del salari base dels treballadors.
En el programa Julia Otero es troba acompanyada de Juan Carlos Girauta, Javier Sardá i General Mozon, on debaten l'origen de la vaga i les seves posibles solucions.
Julia en aquest programa es mostra amb la serietat que comporta la noticia i receptiva davant els que li acompanyen al programa.

Aquí us penjo l'àudio del programa:


Más audios en Onda Cero

Manuel Carrasco: "Vivo en el día a día un sueño"

Aquesta publicació es una de les entrevistes diàries que Julia Otero fa a la radio Onda Cero.

En aquest programa Julia ha tingut el privilegi d'entrevistar a Manuel Carrasco, així ho afirma ella.
Julia pregunta a Carrasco tot el relacionat amb el nou disc "Confieso que he sentido", que acaba de gravar, així com el sentit de la lletra d'algunes cançons.

Durant tota l'entrevista, entre mig, es van posant petits fragments de les seves cançons per fer l'entrevista més amena, a més de les petites bromes que fan per captar l'atenció dels oients.
Julia es mostra riallera i alegre, i de vegades fa compliments a Manuel Carrasco.














Aquí us penjo l'àudio de l'entrevista:



Más audios en Onda Cero

Territorio Superpadres: Terrores nocturnos y otros miedos infantiles.

Aquest es un programa de Julia Otero en radio Onda Cero, on es parla de les preocupacions més freqüents que tenen els pares amb els seus fills, i es donen respostes per a poder solucionar-los.

En aquest programa Julia Otero a invitat a la psicòloga Alicia Banderas per a que expliqui com s'ha d'afrontar els terrors nocturns dels més petits.

Julia es basa en preguntar allò que més preocupa als pares per intentar donar-los respostes, encara que també, posa en comú comentaris que alguns pares han deixat al seu Twitter en relació aquest tema, per respondre'ls a les seves preocupacions.

Respecte a l'actitud de Julia, en tot moment mostra la serietat que comporta el programa i cita una pagina web (www.superpadres.com) dirigida als pares, on es pot consultar qualsevol preocupació que es tingui sobre els més petits.

Aquí us deixo el programa:

Más audios en Onda Cero

Con un par: " Esto es un paso más de Ana Botella hacia la sociedad de consumo sin consumidores"

Aquest és un programa de radio de Julia Otero en Onda Cero, on sempre parla sobre temes d'actualitat.
En aquest programa a més de Julia Otero, els acompanya Máximo Pradera i Antonio Naranjo, el qual ens parlen i opinen sobre la vaga d'escombraries que hi ha a Madrid i sobre la llei Wert, concretament sobre els conflictes que hi haurà l'any vinent amb la beca Erasmus.

Julia Otero en aquest programa es centra en preguntar a Pradera i Naranjo sobre el que opinen, a més de donar la seva opinió. També s'introdueixen dues bromes dirigides cap a Wert, aixi com una cançó bromista, per treure tensió a l'assumpte,  però per la resta del programa és manté la serietat que la noticia comporta.

El programa el podreu trovar aquí sota:


Més audios a Onda Cero

dissabte, 2 de novembre del 2013

Gemma Nierga entrevista a Júlia Otero

En aquesta entrada de Facebook Júlia penja una entrevista en la qual parla sobre el premi que va rebre dels "Premios Onda" i de com es sent valorada en el seu lloc de treball.

Es veu que és una persona oberta amb els seu espectadors i no es tanca a l'hora de expressar els seus sentiments i emocions cap als demés.



divendres, 25 d’octubre del 2013

Article d'opinió "Llueve mucho en Madrid"

25 d’Octubre del 2013

En aquest article hi ha una gran decepció amb la valoració de la sentencia de la doctrina Parot i amb l’actitud del President actual del govern. Aquesta doctrina ha estat acceptada per al tribunal d’Estrasburg.

Denuncia el canvi de papers que ha agafat el senyor Rajoy, quan abans hi era Zapatero al govern, que anava a les manifestacions convocades per la AVT o el Foro de Ermua, per a lluitar contra el terrorisme. Alcaraz, president de la plataforma Voces contra el Terrorismo, es sent traït per l’actual president.

En aquest article torna a utilitzar el recurs de fer preguntes al lector per tal de fer-lo particep de la noticia. També utilitza frases fetes com “Imposible encaje de bolillos” que ajuden al lector a situar-se en el text i veure que té raó en els aspectes tractats anteriorment. Una altre aspecte de bona comunicadora que aporta en aquest article és la forma directe d’expressar-se com ara “Analicemos por qué hay quien no se moja aunque esté lloviendo a cántaros”, que expressa un cop diu Rajoy  <<Está lloviendo mucho en Madrid>>, que és la frase que utilitza de títol en el seu article.

Aquí podeu trobar l'article: Llueve mucho en Madrid

divendres, 18 d’octubre del 2013

Article d'opinió "Luto por la ciencia"

18 d'Octubre del 2013 "Luto por la ciencia"

En aquest article Júlia critica l’actitud del govern envers els investigadors i científics del nostre país. El govern a abandonat, traient ajuts i diners, als investigadors i científics, que serien una de les bases per a la estabilització econòmica del país.

Compara la inversió de I+D que fa el nostre país respecte a la resta de la UE, i és inferior a la meitat del 2,3% de la UE.

Finalment Júlia parla sobre el que fan actualment els investigadors/científics alhora d’aconseguir els diners per a poder trobar solucions a diferents problemes de la societat, com ara: participar en programes de televisió, anar-se’n a altres països per tal de desenvolupar la seva idea.


En aquest article Julia utilitza la paraula com un atac capa la política espanyola actual. Fa que el lector pugui veure el descontent que té actualment i el fa partícip d’aquest debat qüestionant-li preguntes. També es veu un ampli coneixement i domini de les dades representades en el text, cosa que fa que el text sigui més creïble cap als ulls del lector. Utilitza una frase de Jorge Wangensberg, com a desencadenant de tot el desenvolupament de la critica <<Los paises saben que son ricos porque hacen ciencia, mientras que los países pobres creen que los países ricos hacen ciencia porque son ricos>> 

Aquí podeu trobar l'article: Luto por la ciencia

divendres, 11 d’octubre del 2013

Article d'opinió "Femen y lo sagrado"

11 d'Octubre del 2013 "Femen y lo sagrado"

En aquest article ens parla del que va succeir el passat dimecres 9 d’octubre on 3 dones activistes van interrompre el discurs de Ruiz Gallardón, despullant-se i mostrant el lema “El aborto es sagrado” sobre el seu cos.

Júlia fa una correcció al senyor Ruiz-Gallardón on li diu que l’adjectiu sagrat no s’utilitza només en els termes dels deus i divinitats sinó també en allò que és innegociable, que és irrenunciable. Aquesta correcció se la fa després de que aquest s’escandalitzés  per utilitzar aquell adjectiu en aquell context.
Després d’això va parlar el senyor Cristóbal, el qual va parlar sobre la suposada pujada de sous moderada que hi havia al nostre país.

En aquest article es veu una gran ironia de Júlia que fa que el lector d’aquest article pugui veure el menyspreu que té la periodista amb els comentaris del polítics. És una forma de ridiculitzar els altres personatge i fer que el lector s’ho prengui com a humor. Això es pot veure amb frases com “La chulería pide a gritos un toples y pintarse en el pecho No somo idiotas. ¿O sí?”

També remarca una paraula en cursiva per definir l’acció dels polítics del PP “repugnantes”  per tal de fer-la més visible i cridanera cap al lector.

Aquí podeu trobar l'article: Femen y lo sagrado

divendres, 4 d’octubre del 2013

Article d'opinió "¿Pensar o embestir?"

4 d'Octubre del 2013 "¿Pensar o embestir?"

En l’article “Pensar o embestir”, Júlia, ens explica que a Quebec, una província de Canada, hi va haver un referèndum sobiranista en el qual els independentistes van perdre per un 1%. Des d’aquest ensurt es va aprovar una llei de claredat i transparència anomenada “Clarity Act”.

3 anys després del referèndum, l’alt tribunal, va sentenciar que Quebec no tindria dret a separar-se unilateralment, però va decidir que el Govern de Canada hauria de seure a negociar. També va sentenciar que la Constitució de Canada seguiria estan vigent i seria respectada per tots mentre la situació no canvies.
La Clarity Act atorga un paper al Parlament canadenc per donar el per bona la pregunta abans de convocar les urnes. També s’acorda la majoria reforçada que ha d’haver per a la escissió inapel·lable. Per últim si hi ha una separació d’un dels territoris, si s’haurà de canviar la Constitució.

La conclusió definitiva que dóna Júlia és que aquest procediment esta inventat i provat amb èxit. Mentre que aquí som més de la ruleta russa.

En aquest article es pot veure que parla d’una forma seriosa, formal i clara. Fa referencia a dades temporals i polítiques de la qüestió que es tracta, per tant està informada, també aporta les estadístiques dels sondejos del referèndum. Aquesta aportació de dades fa que el lector pugui sentir-se informat i per tant pugui creure’s a l’escriptora. Crea un vincle amb el lector fent-li unes preguntes de reflexió sobre el que hagués passat si haguessin guanyat els independentistes.

Fa frases que ajuden a situar-te en el desenvolupament del text com ara amb la solució del problema que van fer els canadencs remarcant-lo amb “Las cosas, muy claras”. Per aportar la seva opinió personal utilitza una frase per tal de recapitular tot allò que ha dit abans “Lo dicho”.

Aquí podeu trobar l'article: "¿Pensar o embestir?"

dijous, 3 d’octubre del 2013

La nostra bona comunicadora, Júlia Otero

Amb aquest blog volem fer un seguiment de la nostra bona comunicadora per al treball del Mòdul 1, L’escola d’educació infantil. Com a bona comunicadora hem escollit a Júlia Otero, comunicadora catalana, d’ascendència galega i nascuda a Galicia.

Actualment fa un programa de radio que es diu “Julia en la onda” de Onda Cero, on es fa una tertúlia sobre temes d’actualitat, i debaten els convidats, que són diferents especialistes en els temes a debati. També fa articles d’opinió al Periódico.



Seguirem a Júlia Otero a través de:
  • Twitter 
  • Facebook
  • Articles d’opinió del Periódico
  • Ràdio 
  • Entrevistes